18. Divine Energy

Op goede vrijdag bezocht ik het Amrit Yoga Instituut weer eens, na er voor het laatst in 2016 te zijn geweest.
Een prachtige spirituele plek in het National Forest of Ocala in de plaats Salt Springs/ Fort mc Coy.
Hier bevind zich de ashram van Meester Amrit Desai. Ook wel Gurudev genoemd.
 
Deze meester, die dit jaar zijn 85e  verjaardag viert, is naar Amerika gekomen op zijn 21e levensjaar en heeft jarenlang het grootste Yogainstituut geleid van Noord Amerika. Sinds 2001 verblijft hij in Florida, niet ver van ons vandaan.
Zijn leeftijd weerhoudt hem er echter niet van rond te reizen en zijn wijsheid met velen te delen.
Alles in deze wijsheid draait om de bewustwording van Goddelijke Energie in jezelf. Draait om eenwording met deze energie.
 
Duizend jaren oude wijsheid die steeds meer gevierd wordt in de westerse cultuur. Waar men steeds meer voor open staat.
Ook hier in Amerika zie ik dat er een ' honger' is naar bewuster, aandachtiger leven.
Het is belangrijk dat wij gaan snappen dat kennis hierover van essentieel belang is om het lijden in jezelf en klachten die je hebt te kunnen verlichten of zelfs helemaal oplossen.
En als het lijden in onszelf is opgelost, volgt natuurlijkerwijze verdere evolutie voor de rest van de mensheid en voor de hele wereld.
Deze volgorde hierin is erg van belang. Begin met het ontdekken van wat goddelijke energie voor jou betekent en" speel " er mee...
Onderschat de kracht van haar niet, ze is in staat om  jou en de wereld om ons heen " helen".
 
Divine Energy,
goddelijke energie die - in tegenstelling tot ons fysieke lichaam- niet geboren wordt en ook niet sterft.
Ze was er altijd al. Je mag het ook het Universum noemen als het woord God je tegenstaat.
Want een van de dingen die ik heb geleerd in mijn afgelopen jaren als yogadocent in Europa, is dat het woord God, of Goddelijkheid, niet altijd gewaardeerd/geaccepteerd wordt.
De gemiddelde nuchtere Nederlander " kan hier niet zoveel mee".
Andere benamingen zoals Universele Energie, of krachten die aan het werk zijn die Groter zijn dan jijzelf werken dan net zo goed.
De meesten van ons hebben haar al wel eens in een of andere vorm meegemaakt.
Het waren momenten waarop er wel iets magisch leek te gebeuren en dat je niet met je verstand  kon verklaren, zoals;
* iemand reikt je net op het goede moment het juiste boek aan.
* je bent met je gedachten bij een bepaald persoon als ineens de telefoon gaat en juist die persoon je opbelt.
* of je hebt een liedje in je hoofd, zet de radio aan en ineens klinkt dat liedje!
* denk eens na voor jezelf? je hebt vast wel een voorbeeld uit jouw eigen leven dat hier een plaats zou kunnen krijgen!
 
Het zijn de 'toevalligheden', die vaak te mooi zijn om een stom toeval te noemen.
Het zijn, zoals we dat hier in het Engels noemen: Divine Interventions.
Een goddelijke interventie.
Het leuke is...als je tijd investeert in "God", dan nemen dit soort momenten alleen maar toe en ga je ze meer en meer zien!
Het leven wordt een spel als je begint te begrijpen dat jij een spiritueel wezen bent met menselijke ervaringen.
Je leven wordt een heel stuk lichter als je begint te begrijpen dat je in wezen niet geboren wordt en niet kan sterven.
Dat het jouw fysieke lichaam is dat geboren wordt en sterft.
 Jezus laat ons dat in het paasverhaal zien.
Hij laat zien dat hij meer was dan alleen het lichaam.
Hij begreep dat hij de goddelijke energie belichaamde en dat er met zijn fysieke dood geen einde aan het leven kwam.
Hoe investeer je dan in God? Of te wel hoe kun je meer ruimte in je leven creeren om de Goddelijke energie toe te laten?
Zodat ook jouw leven een mooi, goed leven wordt vol kwaliteitsmomenten!
 
Voor mij nam de kwaliteit in mijn leven duidelijk toe, toen ik aan Yoga begon.
Yoga leerde me echt met mijn aandacht in het NU te leven. Verleden en toekomst te laten voor wat het is..., namelijk iets dat in het NU niet bestaat!
Maar zelfs voordat yoga mij "pakte",  was ik al geinteresseerd in alles wat te maken had met leven vanuit je gevoel, vanuit je intuitie, vanuit bewuste keuzes in het nu.
Want dat is wat goddelijke energie namelijk ook is: leven in het licht van het nu!
 
Hier zijn enkele praktische tips die je direct kunt invoeren om je leven vandaag nog een stukje mooier, Goddelijker te maken...
 
Tips:
- Maak elke dag wat tijd vrij voor jezelf in stilte. Je lichaam zelf hoeft niet perse stil te zijn, je kunt ook een stukje wandelen of sporten, maar doe het alleen...
In deze stille ruimte komen vaak creatieve gedachten, inzichten of oplossingen uit 'het niets' aanwaaien.
 
 - Kies eens ander leesvoer . Neem eens een spiritueel boek in plaats van een thriller of een roman en kijk eens hoe dat je kijk op je leven verandert....

- Las een periode in van vasten. Vast van datgene dat jou in je "macht" heeft. Tegenwoordig is dat voor velen onder ons de Social Media, zoals Facebook. Maar het kunnen ook suikers, alcohol of caffeine zijn. Als je dit tijdelijk weglaat, zul je ontdekken dat jij oneindig sterker bent dan je dacht! En ook al is het maar een dag. Dat kan al een wereld van verschil maken!

- Wees bewust van naar welke muziek je luistert. Wat is de inhoud van de teksten? Dragen ze bij aan een blijer gevoel in jezelf? Of laat eens bewust de radio (of nog belangrijker...de tv!) uit !

- Kies een spreuk uit die je mooi vind. Schrijf deze op en kijk er met regelmaat naar. Je kunt er ook op mediteren...

- Werk eens met spirituele kaarten. Boek eens een tarotsessie of trek een kaartje uit een stapel kaartjes met spreuken zoals hieronder. Laat je deze dag eens leiden door deze spreuk. En kijk eens wat er gebeurt...

- kies eens voor "NIET OORDELEN/NIET METEEN (negatief )REAGEREN" als je met een probleem of uitdaging zit. Vraag het universum om hulp en laat het los. Verwacht je antwoord niet binnen een bepaalde tijd, maar leer rustig in afwachting te zijn...Goddelijke energie heeft vaak wat tijd nodig om veranderingen in gang te zetten. Wees alert op de signalen die het Universum je stuurt...

- Uit elke dag je dankbaarheid voor mooie of leerijke momenten die je hebt gehad. Doe dit tijdens je stilte moment voor jezelf of voordat je opstaat of gaat slapen.
Zelf ben ik ook zo begonnen en heb inmiddels veel meer momenten op de dag waarop ik tussendoor mijn dankbaarheid uit (bijv. als ik door een groene golf van vele stoplichten mag rijden!). Het Universum houdt van dankbare mensen!

 Als je gaat snappen dat het de Divine Energy is die je in jezelf kunt aanspreken, dan snap je ook dat al het geluk dat je in je leven ervaart helemaal uit jezelf komt! Je hebt geen mooier, groter of beter huis nodig om gelukkig te worden. Je hebt geen nieuwe partner nodig die jou het geluk gaat brengen. Natuurlijk kan het in je leven gebeuren dat dit soort dingen voor je zijn weggelegd en op je pad komen , maar laat ze dan voortkomen uit het weten dat je al helemaal goed bent zoals je bent. Dan trek je die dingen aan die je leven nog rijker maken.

Dit is zoals ik het ervaar, met het leven vanuit mijn hart, vanuit steeds dichter naar het Goddelijke toe groeien, ben ik  nu hier op deze plek op aarde.
In een prachtige omgeving waar ik the Divine Energy nog sterker mag ervaren.
Dit verzekert me niet van een leven zonder pijn, lijden of uitdagingen, maar verzekert me van het gevoel dat - met de ondersteuning van the divine energy- alles uiteindelijk altijd goed komt.
 
Met liefdevolle dankbaarheid dat je de tijd en moeite hebt genomen om deze inspiratieblog te lezen, wens ik je een bijzondere groei dichter naar het Goddelijke toe.
Rachel.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

VorigeblogsOnze vorige blog berichten zijn terug te lezen via het menu-item "Vorige blogs" boven de menubalk

blijfopdehoogte

Meld je aan en je wordt op de hoogte gesteld van onze nieuwe berichten
Vul a.u.b. uw naam in
Vul a.u.b uw mailadres in